


ДНЗ "Знам'янський професійний ліцей"
Знамянський професійний ліцей
«Великодній кошик» так називалась народознавча година, яку провели бібліотекар та вихователь Ткаченко Т. для дітей – сиріт, що мешкають у гуртожитку. Ведучі розширили знання учнів про те, як зустрічали в Україні світле свято Пасхи Христової, ознайомили з історією виникнення писанки та секретами писанкарського мистецтва і про те, як правильно зібрати великодній кошик. Цей кошик і…
Напередодні Великодня ліцей не залишився осторонь. Бійці, які захищають нас на Сході та й по всій країні, найближчим часом не побачать сімейного затишку, а так хочеться подарувати їм хоча б трохи тепла, добра і світла. Тож невтомні освітяни нашого закладу вже вкотре взялися до роботи. Зібрали, принесли продукти і почали готувати Великодні гостинці із запашних…
Так хочеться чимось допомогти, хоч трошечки покрашити настрій вимушеним переселенцям… У п’ятницю вирішили організувати для тимчасових мешканців гуртожитку захід “Родинні варенички”. Продукти зібрали працівники ліцею, за що їм велика подяка, запросили всіх бажаючих, всіх хто любить українські варенички, приготували різні начинки, майстри виробничого навчання замісили заварне тісто для вареників, а потім до роботи залюбки долучилися…
Залучення трудового та учнівського колективів до боротьби за Перемогу, посильна допомога малечі та їх батькам, які сьогодні живуть не дома, підтримка військових ЗСУ – одна з найголовніших цілей нашого сьогодення! Все буде Україна! Слава Україні!
23 березня в Україні стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання. В 2022 році він проходе під гаслом «Нація, яка читає – непереможна». Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності.Звичайно, кожен обере свою книгу, а бібліотекар рекомендує українські книги.
А країну визначають люди. Робити добрі справи можуть усі: діти, дорослі, колективи і навіть цілі міста та країни.Саме так працює наш колектив, наше місто і наша ненька Україна над однією доброю справою – ПЕРЕМОГОЮ! Слава Україні!
22 лютого 2022 року в ліцеї відчувалися приємні аромати, готувалися смачні страви. Виконували випускні кваліфікаційні роботи в оновленій кухні-лабораторії здобувачі освіти групи 119 за професією “Кухар”, майстер виробничого навчання Дубровська І.П. Не зважаючи на те, що кваліфікація випускників: кухар 3 розряду, всі намагалися презентувати страви більш складного приготування, з використанням інноваційних технологій в сучасній кулінарії….