Феномен національної кухні полягає в тому, що вона одночасно і цілісна, і має регіональне різноманіття, бо створена на базі наявних у кожній з частин України елементів кулінарної культури.
Про те як смакує нині Україна і які гастрономічні традиції має , про найвідоміші страви української кухні регіонів держави йшлося під час обласного методичного онлайн-заходу «Гастрономічна мандрівка. «Страви української кухні регіонів України», що відбувся 19.11. 2024 року, організований НМК ПТО в Кіровоградській області.
Одним із спікерів була майстер виробничого навчання з професії «Кухар; кондитер» ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» Ольга СМОЛЯКОВА, яка поділилася досвідом приготування страви Кіровоградського регіону «Гарбуз запечений зі свинними реберцями та гречаною кашею».
Смачна, поживна, корисна та по сучасному презентована страва дійсно викликає інтерес до технології приготування.
#Хочу_тут_вчитися #ПТО #ДНЗ_Знамянський_Професійний_Ліцей #ОсвітнійПростірКіровоградщини